POLENTA SWEET POTATO FRIES · SALSA VERDE · GR’EAT GLORY – GR'EAT GRANOLA

POLENTA SWEET POTATO FRIES · SALSA VERDE · GR’EAT GLORY

english

INGREDIENTS
Salsa Verde

  • 1 avocado
  • 75 g raw cashews, soaked for 30min-2hours & rinsed
  • 120 ml filtered water
  • 2 tbsp. lime or lemon juice
  • 1 small handful of parsley leaves
  • 2 branches of mint
  • 1 cm of freshly grated ginger
  • 1 clove garlic, peeled (optional)
  • A pinch Sea salt and freshly grounded black pepper

Polenta sweet potato fries

  • 3 very large, sweet potatoes, peeled and cut into 1.5 cm thick fries (1.2 kg)
  • 1 tbsp. mild smoked paprika
  • 1⁄2 tsp. cayenne pepper
  • 30 g of polenta
  • 50 ml olive oil
  • 1 tbsp. sumac
  • 1 tsp. Fleur de sel
  • GR'EAT granola Glory: buckwheat, sesame, mustard, Provencal herbs, cashew nuts

 

INSTRUCTIONS
Salsa verde 

  1. Blend 2 tbsp. lime or lemon juice with 120 ml water
  2. Add a pinch of Sea salt and the freshly grounded black pepper 
  3. Add the small handful of parsley leaves and the 2 branches of mint 
  4. Finish the blend with 1 cm of freshly grated ginger, 1 clove garlic, 75 g raw cashews soaked for 30min-2h and rinsed and 1 avocado
  5. Blend on high speed until super creamy. If you are not using a powerful blender, add a little extra water & press the garlic beforehand.
  6. Pour in a bowl & top with some fresh mint leaves 

Polenta sweet potato fries

  1. Pre-heat the oven to 220°C
  2. In a bowl, mix the fries with the paprika, the cayenne paper, 30 g of polenta, a drizzle of olive oil and 1/2 tsp. of Fleur de sel
  3. Place the fries on 2 different baking sheets to leave them space for crunchy fries
  4. Bake in the oven for 25-30 min, stirring once or twice during the cooking
  5. Remove from the oven, sprinkle with 1/2 tbsp. of sumac

Dip the fries in the salsa & then in the 𝗚𝗥’𝗘𝗔𝗧 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗚𝗹𝗼𝗿𝘆 for an original crunchy aperitivo. FLAVOUR BOMB guaranteed !

 

FRITES DE PATATE DOUCE • SALSA VERDE • GR'EAT GRANOLA GLORY
français

INGREDIENTS
Salsa Verde

  • 1 avocat
  • 75g de noix de cajou préalablement trempées dans de l'eau durant 30min-2h et rincées ensuite
  • 120 ml d'eau
  • 2 càs de jus de citron ou citron vert
  • une petite poignée de persil
  • sel marin
  • poivre fraîchement moulu
  • 2 branches de menthe
  • 1 gousse d'ail
  • 1cm de gingembre pelé
  • 1 gousse d'ail
  • sel marin & poivre fraîchement moulu

Frites de patate douce à la polenta

  • 3 larges patates douces pelées et coupées en larges frites d'1.5cm
  • 1 càs de paprika fumé
  • 1/2 càc de poivre de cayenne
  • 30 g de polenta
  • 50 ml d'huile d'olive
  • 1 càs de sumac
  • 1 càc de fleur de sel
  • GR'EAT granola Glory: sarrasin, sésame noir, moutarde, herbes de Provence, noix de cajou

INSTRUCTIONS 
Dip vert

  1. Mixez 2 càs de jus de citron/citron vert avec les 120ml d'eau
  2. Ajoutez une pincée du sel et de poivre
  3. Ajoutez une poignée de persil et les 2 branches de menthe
  4. Finissez le mélange dans le blender avec le gingembre, la gousse d'ail, les 75g de noix de cajou et l'avocat
  5. Mixez à vitesse rapide jusqu'à l'obtention d'une consistence très crémeuse. Si vous n'utilisez pas un blender puissant, ajoutez un peu d'eau à la mixture et pressez l'ail avant. 
  6. Versez dans un bol et garnissez d'une branche de menthe

Frites de patates douces à la polenta

  1. Préchauffez le four à 220°C
  2. Dans un bol, mixez les frites avec 1 càs de paprika, 1/2 càc de poivre de cayenne, 30g de polenta, 50 ml d'huile d'olive et 1/2 càc de Fleur de sel
  3. Répartissez les frites sur deux plaques différentes recouvertes de papier de cuisson et espacez-les suffisamment pour qu'elles soient croquantes
  4. Cuire au four pendant 25-30min et remuez-les quelques fois pendant la cuisson
  5. Retirez les frites du four et parsemez d'1/2 càs de sumac

> Trempez les frites dans la salsa verde et ensuite dans le 𝗚𝗥𝗘𝗔𝗧 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗚𝗹𝗼𝗿𝘆 pour un apéro original et croquant. BOMBE DE SAVEURS garantie!

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