BUTTERNUT SOUP • MASCARPONE • GR'EAT GLORY – GR'EAT GRANOLA

BUTTERNUT SOUP • MASCARPONE • GR'EAT GLORY

 

BUTTERNUT SOUP • MASCARPONE & GR'EAT GLORY - EN

INGREDIENTS (4 people)

For the soup:

  • 1 butternut cut, spelt & unpeeled if organic (!)
  • 3 red onions
  • 5 stalks of fresh rosemary 
  • 500ml of filtered water 
  • ½ freshly grated nutmeg

For the topping:

  • 75g mascarpone
  • Fresh coriander
  • Balsamic vinegar 
  • Black pepper 
  • GR’EAT Glory

INSTRUCTIONS

  1. Coarsely chop the onions. Sweat the onions for 8 minutes over low heat. This will give off a sweet taste (you can even go up to 15 min for a better result, your patience will be rewarded).
  2. Add butternut, water, rosemary & spices.
  3. Cook for 20 minutes over medium heat.
  4. Remove the rosemary & mix in a powerful blender for a silky texture. (I recommend Vitamix, a lifetime investment!) 
  5. Serve in large bowls. Add a quenelle of mascarpone (formed with 2 tablespoons). Season with pepper, add a dash of olive oil and balsamic vinegar. Finish with fresh coriander leaves. Sprinkle with GR'EAT Granola Glory! Serve immediately.


 SOUPE DE BUTTERNUT • MASCARPONE & GR'EAT GLORY - FR 

INGRÉDIENTS (4 personnes)

Pour la soupe :

  • 1 butternut coupé, épépiné & non-pelé si bio (!)
  • 3 oignons rouges
  • 5 tiges de romarin frais
  • 500ml d’eau filtrée
  • ½ noix de muscade fraîchement râpée

Pour le topping :

  • 75g de mascarpone
  • Coriandre fraîche
  • Vinaigre balsamique
  • Poivre noir
  • GR’EAT Glory

PRÉPARATION

  1. Coupez les oignons grossièrement. Faire suer les oignons pour 8 min sur feu doux. Cela permettra de dégager une saveur douce (vous pouvez même aller jusqu’à 15 min pour un meilleur résultat. Votre patience se verra récompensée).
  2. Ajoutez le butternut, l’eau, le romarin & les épices.
  3. Cuisez pour 20 min sur feu moyen.
  4. Otez le romarin & mixez dans un blender puissant pour une texture soyeuse (je recommande un vitamix, un investissement à vie !).
  5. Servez dans des bols larges, ajoutez une quenelle de mascarpone (formée à l’aide de deux cuillères à soupe). Poivrez, ajoutez un trait d’huile d’olive et de vinaigre balsamique. Terminez avec des feuilles de coriandre fraiche. Parsemez de GR’EAT granola Glory ! Servez immédiatement.

 

 

BUTTERNUT SOEP • MASCARPONE & GR'EAT GLORY - NL

INGREDIËNTEN (4 personen)

Voor de soep:

  • 1 gesneden butternut , gezaaid & ongeschild indien biologisch (!)
  • 3 rode uien
  • 5 stengels verse rozemarijn 
  • 500ml gefilterd water 
  • ½ vers geraspte nootmuskaat 

Voor de topping:

  • 75g mascarpone
  • Verse koriander
  • Balsamico azijn 
  • Zwarte peper
  • GR’EAT Glory

VOORBEREIDING

  1. Hak de uien grof. Bak ze in een pan gedurende 8 minuten op een laag vuur. Dit geeft een zoete smaak (je kunt zelfs tot 15 minuten gaan voor een beter resultaat, uw geduld zal beloond worden)
  2. Voeg de butternut, water, rozemarijn & kruiden toe.
  3. Kook 20 minuten op middelmatig vuur. 
  4. Verwijder de rozemarijn & mix in een krachtige blender voor een zijdezachte textuur. (Ik raad vitamix aan, een levenslange investering!) 
  5. Serveer in groten kommen, voeg mascarpone toe. Kruid met peper, voeg een scheutje olijfolie en balsamico azijn toe. Werk af met verse korianderbladeren. Bestrooi met GR'EAT Granola Glory! Serveer onmiddelijk. 

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