LEBANESE EGGPLANTS • GR'EAT GRANOLA GLORY
LEBANESE EGGPLANTS
Sweet, salty & tangy meet in this Lebanese dish...
1. Pre-heat the oven on 180°C. Cut the eggplants (aubergines) in half & cut them in diamond shape. Add a generous amount of olive oil. Sprinkle with lemon juice to avoid them to turn brown.
2. Spice up with Za'atar (typical Lebanese mix of herbs), black pepper & sea-salt.
3. Bake in the oven for around 45 min until soft & golden
4. Add Greek yoghurt mixed with lemon-lime juice & zest
5. Add fresh coriander & a bit of unsmoked paprika powder to the yoghurt-layer
6. Add pomegranate seeds
7. Grate lemon zests
8. Add extra crunch by adding GR'EAT GLORY
9. Share under good company
PS: Za'atar is a Lebanese mix of spices composed of sesame, oregano, thyme & sea-salt.
AUBERGINES LIBANAISES
Une rencontre sucrée, salée et légèrement piquante dans plat libanais...
1. Préchauffer le four à 180°C. Couper les aubergines en deux en forme de diamant. Ajouter une quantité généreuse d'huile d'olive. Mettre du jus de citron pour éviter qu'elles ne brunissent.
2. Epicer avec du Za'atar (mélange d'herbes typiquement libanais), du poivre noir et du sel de mer.
3. Cuire au four environ 45 min, jusqu'à ce que ce soit tendre et dorée.
4. Ajouter le yaourt grec mélangé au jus et au zeste de citron.
5. Ajouter de la coriandre fraîche et un peu de poudre de paprika au yaourt.
6. Ajouter les graines de grenade.
7. Râper les zestes de citron.
8. Ajoutez du croquant en ajoutant du granola ou des pistaches grillées.
9. A partager en bonne compagnie, bon appétit !
PS : Le Za'atar est un mélange d'épices libanais composé de sésame, origan, thym et sel marin.
LEBANESE AUBERGINES
Zoet, zout & pikant komen samen in dit heerlijke Libanese gerecht...
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines doormidden en snijd ze in een diamantvorm. Voeg een royale hoeveelheid olijfolie toe. Bestrooi met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
2. Kruid met Za'atar (typisch Libanese kruidenmix), zwarte peper & zeezout.
3. Bak in de oven gedurende ongeveer 45 min. tot ze zacht en goudbruin zijn.
4. Voeg Griekse yoghurt gemengd met citroensap & zeste toe.
5. Voeg verse koriander & een beetje niet-gerookt paprikapoeder toe aan de yoghurt-laag.
6. Voeg pitjes van de granaatappel toe.
7. Rasp citroenschilfers.
8. Voeg extra crunch toe door toevoeging van granola of gegrilde pistachenoten.
9. Smakelijk!
PS: Za'atar is een Libanese kruidenmix bestaande uit sesam, oregano, tijm & zeezout.
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