GREEN ASPARAGUS • MUSHROOM • CREAMY PUREE • GR'EAT GRANOLA GLORY ⁠

GREEN ASPARAGUS • MUSHROOM • CREAMY PUREE • GR'EAT GRANOLA GLORY ⁠

GREEN ASPARAGUS • MUSHROOM • CREAMY PUREE
GR'EAT GRANOLA GLORY ⁠
english

INGREDIENTS

  • 8 green asparagus (bottom cut off, lower third peeled off)
  • 1 mealy potato, peeled & boiled
  • a handful of cauliflower florets, boiled
  • 10 chanterelles, cleaned
  • 50 ml milk
  • 3 tbsp. butter
  • 1/4 onion, finely cubed
  • 1/2 bunch parsley
  • 1/2 garlic clove, finely chopped
  • 3 tbsp. lemon juice
  • 1 tbsp. dijon mustard
  • salt & pepper ⁠
  • olive oil 
  • 𝗚𝗥'𝗘𝗔𝗧 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗚𝗹𝗼𝗿𝘆 buckwheat & sesame, mustard, provencal herbs, cashew nuts. 

INSTRUCTIONS

  1. Place the asparagus in a steamer, or boil it in water until piercable with a knife, but not too soft
  2. Put the potato & cauliflower into a blender & mix. Reserve
  3. Add the 50 ml of milk and butter & season with salt⁠
  4. Heat a pan on medium-high heat, add oil & grill the asparagus, until nicely browned & softer but still firm to bite⁠
  5. In the meantime in another pan, add butter until melted. Add onion & fry 2 minutes until soft. Add chanterelles & fry them for 5 minutes, then season with salt⁠
  6. For the topping sauce, mix parsley, garlic, lemon juice, mustard, olive oil & season with salt and pepper⁠

To serve, spoon some puree on a plate, add the asparagus, then the chanterelles, the sauce and top with our 𝗚𝗥'𝗘𝗔𝗧 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗚𝗹𝗼𝗿𝘆 𝘉𝘶𝘤𝘬𝘸𝘩𝘦𝘢𝘵 & 𝘚𝘦𝘴𝘢𝘮𝘦, 𝘔𝘶𝘴𝘵𝘢𝘳𝘥, 𝘗𝘳𝘰𝘷𝘦𝘯𝘤𝘢𝘭 𝘏𝘦𝘳𝘣𝘴 

ASPERGES VERTES · CHAMPIGNONS · PUREE 
GR'EAT GRANOLA GLORY ⁠
français

INGREDIENTS

  • 8 asperges vertes (queues taillées, 1/3 inférieur pelé)
  • 1 pomme de terre farineuse, épluchée et cuite
  • une poignée de bouquets de choux-fleurs cuits
  • 10 chanterelles, lavées 
  • 50 ml de lait
  • 3 càs de beurre
  • 1/4 d'oignon, finement haché  
  • 1/2 bouquet de persil
  • 1/2 gousse d'ail, finement hachée
  • 3 càs de jus de citron
  • 1 càs de moutarde de dijon
  • sel & poivre
  • huile d'olive 
  • 𝗚𝗥'𝗘𝗔𝗧 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗚𝗹𝗼𝗿𝘆 sarrasin, sésame, moutarde, herbes de Provence, noix de cajou. 

PREPARATION

  1. Cuisez les asperges dans un cuiseur-vapeur ou dans de l'eau à ébullition jusqu'à ce qu'un couteau puisse les transpercer mais sans que ce ne soit trop mou
  2. Mixez les pommes de terre et le choux-fleur dans un blender
  3. Ajoutez les 50ml de lait, le beurre et le sel. Réservez 
  4. Faites chauffer une poêle à feu moyen/fort, ajoutez de l'huile de l'olive et faites grillez les asperges jusqu'à une teinte légèrement brune, mais en les laissant fermes 
  5. En parallèle, faites chauffer une autre poêle et faites fondre du beurre. Faites revenir les oignons. Ajoutez les chanterelles et faites les revenir pendant 5 minutes, puis assaisonnez-les de sel. 
  6. Pour la sauce, mixez le persil, l'ail, le jus de citron, la moutarde, l'huile d'olive, le sel et poivre. 

    Pour dresser, étalez la purée sur un plat, ajoutez les asperges, les chanterelles, la sauce et terminez par le 𝗚𝗥'𝗘𝗔𝗧 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗚𝗹𝗼𝗿𝘆 sarrasin, sésame, moutarde, herbes de Provence, noix de cajou. 

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