POLENTA SWEET POTATO FRIES · SALSA VERDE · GR’EAT GLORY
english
INGREDIENTS
Salsa Verde
- 1 avocado
- 75 g raw cashews, soaked for 30min-2hours & rinsed
- 120 ml filtered water
- 2 tbsp. lime or lemon juice
- 1 small handful of parsley leaves
- 2 branches of mint
- 1 cm of freshly grated ginger
- 1 clove garlic, peeled (optional)
- A pinch Sea salt and freshly grounded black pepper
Polenta sweet potato fries
- 3 very large, sweet potatoes, peeled and cut into 1.5 cm thick fries (1.2 kg)
- 1 tbsp. mild smoked paprika
- 1⁄2 tsp. cayenne pepper
- 30 g of polenta
- 50 ml olive oil
- 1 tbsp. sumac
- 1 tsp. Fleur de sel
-
GR'EAT granola Glory: buckwheat, sesame, mustard, Provencal herbs, cashew nuts
INSTRUCTIONS
Salsa verde
Salsa verde
- Blend 2 tbsp. lime or lemon juice with 120 ml water
- Add a pinch of Sea salt and the freshly grounded black pepper
- Add the small handful of parsley leaves and the 2 branches of mint
- Finish the blend with 1 cm of freshly grated ginger, 1 clove garlic, 75 g raw cashews soaked for 30min-2h and rinsed and 1 avocado
- Blend on high speed until super creamy. If you are not using a powerful blender, add a little extra water & press the garlic beforehand.
- Pour in a bowl & top with some fresh mint leaves
Polenta sweet potato fries
- Pre-heat the oven to 220°C
- In a bowl, mix the fries with the paprika, the cayenne paper, 30 g of polenta, a drizzle of olive oil and 1/2 tsp. of Fleur de sel
- Place the fries on 2 different baking sheets to leave them space for crunchy fries
- Bake in the oven for 25-30 min, stirring once or twice during the cooking
- Remove from the oven, sprinkle with 1/2 tbsp. of sumac
Dip the fries in the salsa & then in the 𝗚𝗥’𝗘𝗔𝗧 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗚𝗹𝗼𝗿𝘆 for an original crunchy aperitivo. FLAVOUR BOMB guaranteed !
FRITES DE PATATE DOUCE • SALSA VERDE • GR'EAT GRANOLA GLORY
français
INGREDIENTS
Salsa Verde
- 1 avocat
- 75g de noix de cajou préalablement trempées dans de l'eau durant 30min-2h et rincées ensuite
- 120 ml d'eau
- 2 càs de jus de citron ou citron vert
- une petite poignée de persil
- sel marin
- poivre fraîchement moulu
- 2 branches de menthe
- 1 gousse d'ail
- 1cm de gingembre pelé
- 1 gousse d'ail
- sel marin & poivre fraîchement moulu
Frites de patate douce à la polenta
- 3 larges patates douces pelées et coupées en larges frites d'1.5cm
- 1 càs de paprika fumé
- 1/2 càc de poivre de cayenne
- 30 g de polenta
- 50 ml d'huile d'olive
- 1 càs de sumac
- 1 càc de fleur de sel
- GR'EAT granola Glory: sarrasin, sésame noir, moutarde, herbes de Provence, noix de cajou
INSTRUCTIONS
Dip vert
- Mixez 2 càs de jus de citron/citron vert avec les 120ml d'eau
- Ajoutez une pincée du sel et de poivre
- Ajoutez une poignée de persil et les 2 branches de menthe
- Finissez le mélange dans le blender avec le gingembre, la gousse d'ail, les 75g de noix de cajou et l'avocat
- Mixez à vitesse rapide jusqu'à l'obtention d'une consistence très crémeuse. Si vous n'utilisez pas un blender puissant, ajoutez un peu d'eau à la mixture et pressez l'ail avant.
- Versez dans un bol et garnissez d'une branche de menthe
Frites de patates douces à la polenta
- Préchauffez le four à 220°C
- Dans un bol, mixez les frites avec 1 càs de paprika, 1/2 càc de poivre de cayenne, 30g de polenta, 50 ml d'huile d'olive et 1/2 càc de Fleur de sel
- Répartissez les frites sur deux plaques différentes recouvertes de papier de cuisson et espacez-les suffisamment pour qu'elles soient croquantes
- Cuire au four pendant 25-30min et remuez-les quelques fois pendant la cuisson
- Retirez les frites du four et parsemez d'1/2 càs de sumac
> Trempez les frites dans la salsa verde et ensuite dans le 𝗚𝗥’𝗘𝗔𝗧 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗚𝗹𝗼𝗿𝘆 pour un apéro original et croquant. BOMBE DE SAVEURS garantie!
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