Volg onze laatste nieuwtjes op!
Er borrelt iets nieuws & we popelen om er jullie mee te verbluffen ♡
Aanraking met de permacultuur
Na mijn studies, vond ik opnieuw verbinding met de natuur en mezelf in de permacultuur op een boerderij genaamd Mundo Nuevo (Colombia). Deze aanraking was een openbaring en inspiratie voor hoe ik dingen met de buitenwereld wou delen. De boerderij leerde mij om meer bewust en conform het land te eten.
Daarnaast was dit ook de eerste keer dat ik granola maakte voor een grote groep mensen. Het werd met zoveel enthousiasme onthaald, dat er niets meer in de pot overbleef.
Dus wanneer mijn tijd in Colombia erop zat, vertrok ik met een hart vol inspiratie en enthousiasme voor mijn granola. Wat nu?
Boven de kookpot
Na mijn terugkeer in september 2015 waren 2 dingen duidelijk. Ik wou enerzijds bewustzijn rond verantwoord eten voor onszelf en onze planeet creëren. Anderzijds moest het ook lekker en aantrekkelijk blijven. Zo gezegd zo gedaan. Ik begon de blog CELEBR'EAT waar ik zelf gemaakte recepten deelde.
Hiervoor maakte ik zoveel mogelijk gebruik van biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Gedreven door deze branche, werkte ik in een Biologische bakkerij. 's Avonds na de werkuren, had ik toestemming om in hun oven met mijn granola te experimenteren. Na een tijdje, voelde ik de drang om mijn volledige aandacht te geven aan mijn granola, en er een groter project van de maken. In Oktober 2016 stopte ik bij de bakkerij, met het oog op het creëren van een eigen start-up!
GR'EAT timings
Na een paar dagen tijd, werd ik gecontacteerd door een biologische voedingsketen. Ze waren geïnteresseerd om GR'EAT in hun winkels te verkopen. Dat was het moment dat de bal aan het rollen ging. Tegen Kerstmis, hadden we vraag van 15 winkels. Het geluk stond aan mijn zijde want op dat moment, was ook de garage van mijn mama beschikbaar. Ik beloofde de winkels dat ik in januari zou leveren, stak de handen uit de mouwen en bouwde de garage om tot een productie-atelier.
Sindsien is de vraag en productie blijven stijgen. GR'EAT werd een vaste waarde in biologische winkels.
Oorspronkelijk werkten er enkel jobstudenten in de productie, ondertussen hebben we een full-time team van 10 ongelofelijke medewerkers.
Zoet & hartig
Tijdens onze uitbreiding, stelde ik mezelf de vraag hoe mensen nog meer van granola zouden kunnen genieten. Uiteraard was onze granola perfect voor een lekker en voedzaam ontbijt of een leuke toets bij desserts. Maar wat met een crunchy effect bij hartige maaltijden zoals salades, soep of gestoomde groentjes?
Ik sloeg de handen in elkaar en experimenteerde met kruiden voor een nieuw recept. Dit resulteerde in onze savoury granola: een verrassende topping voor eender welke hartige maaltijd.
Nut & Oat Butters
Na verloop van tijd groeide die passie uit tot een echte engagement. Met de steun en aanmoediging van onze community besloten we een gewaagde stap te zetten: het creëren van onze eigen GR'EAT-spreads.
In 2022 lanceerden we een crowdfundingcampagne. Het was een reis vol uitdagingen en lessen, maar elke stap bracht ons dichter bij ons doel. Uit dit avontuur werden drie unieke recepten geboren. In 2023 zetten we onze eigen productielijn op in ons atelier in Brussel, om deze lekkernijen met jullie te delen!
Naughty, Cheeky & Goofy : Perfect om door je smoothiebowl te spoelen, over yoghurt of dessert te sprenkelen, op toast te smeren of gewoon zo uit het potje te lepelen.
Bereid je voor op een symfonie van smaken!