BEETROOT RED HUMMUS · LIBANESE SPICES · GR'EAT GLORY
English (other languages below)
INGREDIENTS
- 1 big or 2 medium steamed beetroots
- 250 g pre-cooked chickpeas (or 150 g dry chick peas, soaked & cooked)
- 1 tbs of while tahini
- 1 ts extra virgin olive oil (first pressing, cold pressed)
- the juice of 1 lemon
- 1 ts sweet paprika powder
- 2 ts za'atar (lebanese mix of spices)
- 1/2 fresh coriander plant
- Salt & pepper to taste
- GR'EAT Granola Glory: buckwheat & sesame, mustard, Provencal herbs, cashew nuts
INSTRUCTIONS
1. Soak the chickpeas overnight: put the chickpeas in a bowl & cover with the double volume of water. The morning after, strain the soaking water & rinse. Steam the chickpeas & let it cool down. OR, use pre-cooked chickpeas. Throw away the chickpea juice & rince carefully.
2. Put all ingredients in the blender & mix until the desired consistency. Tip: I always keep some whole chickpeas aside to place at the bottom of the serving bowl.... it gives it more texture.
3. Before serving, drizzle with olive oil, sprinkle with za-atar & fresh herbs. Finish with the 𝗚𝗥'𝗘𝗔𝗧 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗚𝗹𝗼𝗿𝘆 for the crunch.
4. Enjoy without moderation!
2. Put all ingredients in the blender & mix until the desired consistency. Tip: I always keep some whole chickpeas aside to place at the bottom of the serving bowl.... it gives it more texture.
3. Before serving, drizzle with olive oil, sprinkle with za-atar & fresh herbs. Finish with the 𝗚𝗥'𝗘𝗔𝗧 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗚𝗹𝗼𝗿𝘆 for the crunch.
4. Enjoy without moderation!
Français
INGRÉDIENTS
- 1 grosse (ou 2 de taille moyenne) betterave(s)
- 250g de pois-chiches pré-cuits (ou 150g de pois-chiches secs, à réhydrater et à cuire préalablement)
- 1 càs. de tahini blanc
- 1 càc. d'huile d'olive extra vierge (première pression à froid)
- Le jus d'1 citron
- 1 càs. de poudre de paprika doux
- 2 càc. de za'atar (mix d'épices libanaises)
- 1/2 plante de coriandre fraîche
- Sel & poivre
- GR'EAT Granola Glory: Sésame Noir & Moutarde, Herbes de Provence, Noisette & Noix de Cajou.
INSTRUCTIONS
1. Faire temper les pois-chiches toute la nuit: placer les pois-chiches dans un bol et le remplir du double volume d'eau. Le matin suivant, enlevez l'eau des pois-chiches et rincez les pois-chiches. Cuisez les pois-chiches, idéalement à la vapeur avec son eau, et laissez refroidir.
2. Placez tous les ingrédients dans un blender et mixez jusqu'à la consistence désirée. Tip: je garde toujours quelques pois-chiches de côté pour les placer dans le fond de mon bol avant de servir... ça lui donne plus de texture.
3. Avant de servir, ajoutez un filet d'huile d'olive et saupoudrez de za'atar et d'herbes fraîches. Terminez par l'ingrédient magique qui donne le croustillant: le GR'EAT granola Glory !
4. À déguster sans modération !
4. À déguster sans modération !
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