APPLE • BUTTER • COCONUT SUGAR • GR’EAT ENERGY
RECIPE-ENG
Ingredients (for 2 people) :
-1 cup of oats (80g of oats)
-2 cups of water
-1 tsp of virgin coconut oil
-A pinch of seasalt
-A pinch of cinnamon
-20 cl (almond) milk
-1 lemon
For the topping :
-1 apple (shaved in sticks)
-Coconut sugar
-20g of butter
-80g GR'eat Energy
Preparation :
- Grill 1 cup of whole oats on high heat using 1 tsp of virgin coconut oil (the tastiest option). Alternatively, soak the oats overnight, throw away the soaking water & rinse the oats (the healthier version).
- In a pan, add 2 cups of water and a pinch of sea salt and the cinnamon. Bring it to simmer.
- Stir continuously on medium heat using a wooden spoon during 7-8 minutes until you get a creamy & chunky texture. Just before serving, add a dash of (almond) milk. Stir.
- Meanwhile cut the apple in pieces or shave it into sticks using a mandolin. Sprinkle with lemon to avoid that the apples turn brown.
- Serve the porridge in two bowls. Top with apples on the side. Add a thin slice of butter and a teaspoon coconut sugar. Let it melt.
- Share under good company!
If you prefer, add 1 tablespoon of almond butter instead of the butter.
Top with GR’EAT Energy!
PS: We know that you probably won’t have all these ingredients at home, get creative with your pantry ;).
RECETTE-FR
Ingrédients (pour 2 personnes) :
-1 tasse d'avoine (80g d'avoine)
-2 tasses d'eau
-1 cuillère à café d'huile de noix de coco vierge
-Une pincée de sel marin
-Une pincée de cannelle
-20 cl de lait (aux amandes)
-1 citron
Pour la garniture :
-1 pomme (rasée en bâtonnets)
-Sucre de coco
-20 g de beurre
-80g GR'eat Energy
Préparation :
- Laisse griller 1 tasse d'avoine entière à feu vif avec 1 cuillère à café d'huile de coco vierge (l'option la plus savoureuse). Vous pouvez également faire tremper l'avoine toute la nuit, jeter l'eau de trempage et rincer l'avoine (la version la plus saine).
- Dans une casserole, ajoutez 2 tasses d'eau, une pincée de sel de mer et la cannelle. Faites mijoter.
- Remuez continuellement au feu moyen à l'aide d'une cuillère en bois pendant 7 à 8 minutes jusqu'à ce que vous obteniez une texture crémeuse et en morceaux. Juste avant de servir, ajoutez un peu de lait (d'amande). Remuez.
- Entretemps, coupez la pomme en morceaux ou rasez la en bâtonnets à l'aide d'une mandoline. Saupoudrez de citron pour éviter que les pommes ne brunissent.
- Servez le porridge dans deux bols. Garnir de pommes à part. Ajoutez une fine tranche de beurre et une cuillère à café de sucre de coco. Laissez fondre.
- Partagez en bonne compagnie !
Si vous préférez, ajoutez 1 cuillère à soupe de beurre d'amande à la place du beurre.
Complétez avec du GR'EAT Energy !
PS : Nous savons que vous n'aurez probablement pas tous ces ingrédients à la maison, soyez créatifs avec votre garde-manger ;).
RECEPT-NL
Ingrediënten (voor 2 personen) :
-1 kopje haver (80g haver)
-2 koppen water
-1 eetlepel vierge kokosolie
-Een snuifje zeezout
-Een snuifje kaneel
-20 cl (amandel)melk
-1 citroen
Voor de topping:
-1 appel (geschaafd in stokjes)
-Kokossuiker
-20g boter
-80g GR'eat Energy
Voorbereiding :
- Grill 1 kopje hele haver op hoog vuur met behulp van 1 theelepel vierge kokosolie (de lekkerste optie). Of laat de haver een nachtje weken, gooi het weekwater weg en spoel de haver af (de gezondere versie).
- Voeg in een pan 2 kopjes water toe met een snufje zeezout en de kaneel. Breng het aan de kook.
- Roer continu op matig vuur met behulp van een houten lepel gedurende 7-8 minuten tot u een romige en stevige textuur krijgt. Voeg vlak voor het opdienen een scheutje (amandel)melk toe. Roer.
- Snijd ondertussen de appel in stukken of scheer hem in stokjes met behulp van een mandoline. Doe er enkele drupjes citroen op om te voorkomen dat de appels bruin worden.
- Serveer de pap in twee kommen. Werk af met de appels aan de zijkant. Voeg een dun plakje boter en een theelepel kokossuiker toe. Laat het smelten.
- Deel met goed gezelschap!
Voeg eventueel 1 eetlepel amandelboter toe in plaats van de boter.
Top met GR'EAT Energy!
PS: We weten dat je waarschijnlijk niet al deze ingrediënten thuis hebt, ga creatief aan de slag met je voorraadkast ;)
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