AMANDELMELK – GR'EAT GRANOLA

AMANDELMELK

INGREDIËNTEN (voor 750 ml):

  • 1 kopje amandelen
  • 3 kopjes water (laag-gemineraliseerd water is optimaal)
  • 1 medjooldadels (optioneel)
  • Een snufje Himalayazout
  • Een snufje kaneel of een vleugje vanille

 

INSTRUCTIES:

1. Week 3 kopjes amandelen minstens 12 uur in helder water. Dit helpt om ze voedzamer te maken.

2. Pel en spoel de amandelen af (pel de amandelen door ze tussen duim en wijsvinger uit hun velletje te drukken).

3. Mix de amandelen met 3 kopjes water, 1/2 theelepel kaneel of vanille en een snufje zout. Voeg 1 medjooldadels toe om het wat zoeter te maken.

4. Filter het mengsel met een katoenen doek. De overgebleven amandelpulp (ook wel "okra" genoemd) kun je gebruiken om bijvoorbeeld muffins mee te maken (je kunt deze stap ook overslaan voor een romiger resultaat).

5. Deze heerlijk romige en smaakvolle amandelmelk kun je 3-5 dagen bewaren in een luchtdichte glazen fles in de koelkast.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl