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STAR ANISE infused RHUBARB • CASHEW CREAM

BRUNCH DESSERT

STAR ANISE infused RHUBARB • CASHEW CREAM • GR’EAT ENERGY • MINT


STAR ANISE infused RHUBARB

Roast 500g rhubarb chopped in small pieces • the juice of 1 orange • 1 tbs fine cane (coconut) sugar • 2 staranise for 20 min at 180°C in the oven. During the baking, sprinkle the rhubarb with its cooking juice to maintain it moist. Once roasted, sprinkle with lemon juice to maintain vivid colours. Use this delicious roast as a basis for delicious #greatfast bowls: Greek yoghurt • roasted rhubarb • GR’EAT granola

Cashew cream

1. Soak 3 cups of cashew overnight (at least 2 hours) to activate them. Rinse.
2. In a bowl, mix 1 tbs psyllium seeds (plant-based gelling agent) with 1 cup water. Let it rest for 10 minutes.
3. Blend in a powerful blender the cashews • 3 Medjool dates (optional) • the juice of 1 lemon • 2.5 dl water
4. In a bowl mix the psyllium into the cashew mixture.
Store in the fridge in an airtight jar. Enjoy with roasted rhubarb & granola. As breakfast or dessert!

RHUBARBE infusée à la BADIANE • CRÈME de CAJOU • GR’EAT ENERGY • MENTHE

RHURBARBE infusée à la badiane (anis étoilé)

Grillez 500g de rhubarbe en morceaux de 2-3 cm • le jus d’une orange • 2 étoiles de badiane • 1 cs de sucre de canne (coco) pendant 20 min à 180°C. N’hésitez pas à reverser le jus sur la rhubarbe pendant la cuisson afin d’éviter qu’elles ne dessèchent. À la fin de la cuisson, versez du jus de citron afin de préserver les couleurs vives. Servez avec du yaourt à la grecque • GR’EAT granola.


Crème de cajou

1. Pré-trempez 3 tasses de noix de cajou durant la nuit (ou au moins 2h) pour les activer. Rincez.
2. Dans un bol, mixez 1 cs de graines de psyllium avec une tasse d’eau. Laissez reposer pendant 10 min.
3. Mixez dans un blender puissant les cajous • 3 dattes Medjool (optionnel) • le jus d’1 citron • 2,5 dl d’eau
4. Dans un bol, incorporez le psyllium au mélange de noix de cajou.
Conservez dans le frigo dans un récipient hermétique. Dégustez avec de la rhubarbe & du granola, comme petit-dej’ ou dessert!

 

 

STERANIJS doordrenkt met RABARBER • CASHEW CREME • GR’EAT ENERGY • MUNT

STERANIJS doordrenkt met RABARBER

Rooster 500g rabarber in kleine stukjes gehakt • het sap van 1 sinaasappel • 1 eetlepel fijne rietsuiker (kokosnoot) • 2 steranijzen gedurende 20 minuten in de oven (180°C). Bestrooi tijdens het bakken de rabarber met het kookvocht om het vochtig te houden. Eenmaal geroosterd, bestrooi met citroensap om de kleuren levendig te houden. Serveer met Griekse yoghurt & GR'EAT Granola. 


Cashew crème 

1. Week 3 kopjes cashew gedurende de nacht (of minstens gedurende 2uur). Vervolgens spoelen.
2. Meng in een kom 1 eetlepel psyllium zaden (plantaardige geleermiddel) met 1 kopje water. Laat het 10 minuten rusten. 
3. Meng in een krachtige blender de cashewnoten - 3 Medjool data (optioneel) - het sap van 1 citroen - 2,5 dl water.
4. Meng in een kom de psyllium in het cashew-mengsel. 

Bewaar in de koelkast in een luchtdichte pot. Geniet met geroosterde rabarber & granola. Als ontbijt of als dessert! 



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