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CRUNCHY HUMMUS

APERITIVO DINNER SNACK

Ingredients (for 6 persons)

  • 250 pre-cooked chickpeas (or 150 g dry chickpeas, soaked & cooked)
  • 1 tbs of whole tahini
  • 1 tbs whole almond butter
  • 1 ts extra virgin olive oil (first pressing, cold pressed)
  • The juice of 1 lemon
  • 1 ts sweet paprika powder
  • 2 ts za'atar (lebanese mix of spices)
  • 1/2 fresh coriander plant
  • Salt & pepper to taste
  • 1 grilled (or steamed) paprika/ 3 steamed young carrots/5 sun-dried tomatoes

1. Soak the chickpeas overnight: Put the chickpeas in a bowl & cover with the double volume of water. The morning after,  strain the soaking water & rinse. Steam the chickpeas & let it cool down. OR, use pre-cooked chickpeas. Throw away the chickpea juice & rince carefully.

2. Put all ingredients in the blender & mix until the desired consistency. Tip: I always keep some whole chickpeas aside to place at the bottom of the serving bowl.... it gives it more texture.

3. Before serving, drizzle with olive oil, sprinkle with za-atar & fresh herbs (food-for-the-eyes ;)!). Enjoy!

Ingrédients (pour 6 personnes):

  • 250g de pois chiches pré-cuit (ou 150 g de pois chiches sec, prétrempés & cuits)
  • 1 cs de tahin complet (pâte de sésame)
  • 1 cs de pâte d’amande (complète!)
  • 1 cc d’huile d’olive extra vièrge (de première pression à froid)
  • Le jus d’1 citron
  • 1 cc de paprika doux
  • 2 cc de za'atar
  • 1⁄2 botte de coriandre fraiche
  • Poivre & sel à souhait
  • 1 poivron grillée (ou cuit à la vapeur)/3 jeunes carottes vapeurs/5 tomates demi-sechées

1. L’aveil faites prétremper les pois chiches: mettez les pois chiches dans un bol et couvrez du double de volume d’eau. Laissez prétremper pendant une nuit. Egouttez les lendemain. Le jour même cuire les pois chiches à la vapeur, laissez refroidir. Alternativement, utilisez des pois chiches précuits. Veillez à les égoutter & les rincer.

2. Dans un blender, mettez les pois chiches et l’entièreté des ingrédients, ajoutez 1 càs d’eau si le mélange vous paraît trop sec. Mixez jusqu’à l’obtention de la consistance souhaitée.

3. Avant de servir, couvrer d’huile d’olive extra vièrge, de poudre de paprika doux et de coriandre fraichement ciselé.



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